Infopunt Opvoeding in Culemborg

Mijn dochter van 8 jaar plast ’s nachts in bed, kan ik hier iets aan doen?

Hoe kan ik mijn kinderen opvangen na mijn echtscheiding?

Mijn zoon heeft zo’n moeite met luisteren, hij doet nooit wat ik hem vraag.

Mijn kind wordt gepest. Wat kan ik hier aan doen?

Hoe geef ik mijn kind seksuele voorlichting?

Mijn dochter eet bijna niets, is dat wel gezond?

Mijn kind is de laatste tijd zo somber, hoe ga ik hiermee om?

Mijn kind van 15 gaat elk weekend uit en komt dan dronken thuis, hoort dat bij zijn leeftijd?

Ik maak me zorgen omdat mijn zoon omgaat met ‘verkeerde’ vrienden.

Heeft u dat als ouder van een dochter of zoon ook wel eens: zorgen, vragen en twijfels over de opvoeding van uw kind? Soms loopt u tegen zaken aan waarover u wel eens met iemand wilt praten.

Dit kan tijdens een Infopunt opvoeding op de basisschool van uw kind. Elke zes weken vindt op elke basisschool een infopunt vindt plaats. Data en tijden zijn bekend op school.

Daarnaast vinden wekelijks Infopunten Opvoeding 4 -19 jaar plaats op

·         woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de Meerlaan

·         donderdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur in Bon Vie

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen Infopunten Opvoeding.

Tijdens het infopunt opvoeding is er gelegenheid om uw zorgen, vragen of twijfels over de opvoeding te bespreken met een sociaal verpleegkundige van de GGD.

U krijgt advies en samen wordt gezocht naar een geschikte aanpak.

Indien nodig wordt u verwezen naar een andere instantie die u verder kan helpen.

Er zijn geen kosten verbonden aan een infopunt bezoek. Vanzelfsprekend worden alle vragen vertrouwelijk behandeld.

Heeft u dringende vragen over de opvoeding van uw kind, dan is het natuurlijk ook mogelijk om tussentijds telefonisch contact op te nemen met de sociaal verpleegkundige van GGD Rivierenland. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: (0344) 69 88 44.